O nama

Školska knjiga, prepoznatljiv zaštitni znak hrvatskog nakladništva, već sedmo desetljeće odgaja naraštaje uz pomoć najuglednijih autorskih timova s područja kulture, znanosti i obrazovanja. 

Svojim modernim nakladničkim programom koji odgovara izazovima trećeg tisućljeća Školska knjiga slijedi suvremene svjetske dosege u obrazovanju istodobno ih spajajući s tradicionalnim, nacionalnim kulturnim vrijednostima. 

Školska knjiga ove godine slavi 70. obljetnicu. Sedamdesetogodišnje iskustvo omogućilo nam je da prepoznajemo potrebe nastavnika i učenika, pomičemo granice i stvaramo za vas najkvalitetnije i najbolje iskustvo učenja i poučavanja.

Školska knjiga kreira s vama učenje za budućnost – zato što nam je bitan uspjeh u razredu, uspjeh nastavnika i uspjeh učenika!

Do danas, Školska knjiga objavila je više od 50 tisuća naslova, a ukupna naklada premašuje 450 milijuna primjeraka knjiga. Među njima je više od 250 rječnika, leksikona i enciklopedija te više od 210 milijuna primjeraka stručnih i dječjih časopisa.