Podrška

Rješavamo sve vaše probleme i štedimo vrijeme! Uz Školsku knjigu nastava nikad nije bila jednostavnija!

Novi program podrške Školske knjige 2022./2023.

1.

Sve je na jednom mjestu

Štedi vrijeme pripreme

2.

Nastava na daljinu

Spremni smo za sve scenarije

3.

Direktan pristup digitalnom sadržaju

Sigurno okružje za učenike

4.

Didaktička pomagala

Zorno poučavanje

5.

Podrška našeg tima

Tu smo za vas

6.

Podrška suradnji s roditeljima

Educiramo roditelje

7.

Aplikacija Asistent

Priprema dokumentacije i nastave u par trenutaka

8.

Akademija znanja

Stručna usavršavanja

Učiteljska stvarnost

 • Prijava učenika
  • Objašnjavanje učenicima
 • Istraživanje materijala za nastavu
 • Nedostatak didaktičkih pomagala i materijala
 • Izrada dokumentacije
 • Odgovaranje na pitanja roditelja
  • Novi kurikulum i korištenje digitalnih platformi
 • Priprema materijala za nastavu
 • Nastava na daljinu

Štedimo vam vrijeme pripreme za nastavu

Koliko vremena trošimo na pripremu nastave?

2-4 sata posla

Štedimo vam vrijeme pripreme za nastavu

Sva podrška za pripremu i izvođenje nastave na jednom je mjestu, na e-sferi.

udžbenik

radna bilježnica

priprema za sat

godišnji izvedbeni kurikulum

tematske pripreme

rješenja zadataka u radnim bilježnicama i zbirkama

drugi obrazovni materijali na jednom su mjestu

svi digitalni sadržaji pripremljeni su i organizirani prema udžbeničkim jedinicama

Školska knjiga – vaša podrška kojoj znate ime

Rješavamo sve vaše probleme. Uz Školsku knjigu nastava nikad nije bila jednostavnija!

Nastava na daljinuspremni smo na sve scenarije

Naš veliki tim urednika omogućuje nam da brzo reagiramo na različite neočekivane promjene. U nastavi na daljinu prvi smo reagirali i dokazali svoju želju i cilj da vam uvijek budemo najbolja podrška. Tu smo za vas, s podrškom koja je spremna na sve scenarije. Bez iznimke.

Štedimo vrijeme objašnjavanja i prijave učenika

Izravan pristup digitalnom sadržaju skeniranjem koda u udžbeniku, bez prijave. Sigurno okružje za učenike i neometano učenje.

Nedostatak didaktičkih pomagala je prošlost zahvaljujući pomoći Školske knjige

Svaki korisnik Školske knjige koji postane članom našeg 5+ kluba dobiva na dar didaktički pribor i posebne didaktičke pakete tijekom cijele godine – ovdje pogledajte što smo pripremili za svaki predmet.

Tu smo za vas, uživo i neposredno. Podrška kojoj znate ime!

Kad postanete korisnik Školske knjige, na raspolaganju su vam naši promotori, autori, stručni suradnici za sva vaša pitanja. Do njih možete doći izravno. Oni odgovaraju na sve vaše e-poruke neposredno i brzo.

Štedimo vaše vrijeme – kreirali smo posebnu podršku za roditelje

Umjesto vas, mi odgovaramo na sva pitanja. Pripremili smo posebne edukacije za roditelje s odgovorima na sva njihova pitanja vezana uz novi kurikulum, digitalne platforme i njihovu primjenu te posebne edukacije za emocionalno stanje učenika.

Aplikacija Asistent – sati pripreme za nastavu i administrativne poslove su prošlost!

Najveća ušteda vremena! Vaš osobni tajnik priprema sve za nastavu! Sve je na jednome mjestu. Unesite svoj raspored i Asistent priprema materijale za svaki predmet i bilježi svaki vaš odrađeni sat + još mnogo drugih funkcionalnosti.

Sav posao preuzima vaš novi osobni Asistent. Saznajte sve o Asistentu ovdje.

Ekskluzivni certificirani napredni program usavršavanja

Akademija znanja kreirana je u suradnji s Učiteljskim fakultetom i Institutom za inovacije. Podupire ga Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Najnovija znanja i najveći regionalni i svjetski stručnjaci. Tu smo da vas motiviramo, inspiriramo, probudimo kreativnost i zanimanje vas i vaših učenika te unaprijedimo komunikaciju. Vrhunski stručnjaci na svim područjima postaju vaši treneri.

Program za 2022./2023.

doc. dr. sc. Bruno Ćurko

Učiti kako misliti

Bruno Ćurko docent je na Odsjeku za učitelje Filozofskog fakulteta u Splitu i predavač na Odsjeku za filozofiju. Osnivač je Udruge za poticanje neformalnog obrazovanja, kritičkog mišljenja i filozofije u praksi „Mala filozofija”. 

Sudjelovao je u mnogobrojnim obrazovnim projektima vezanim za kritičko mišljenje, etičko obrazovanje i filozofiju s djecom. Održao je više od 1300 radionica s djecom diljem svijeta. Objavio je više od 30 znanstvenih članaka, sedam udžbenika i metodičkih priručnika, tri knjige i jednu filozofsku slikovnicu. Član je uredništva nekoliko časopisa te programskih i organizacijskih odbora domaćih i međunarodnih konferencija i simpozija. 

Dr. sc. Dinko Smilović, dr. med.

Razumjeti djecu kako bismo ih poučili

Dr. sc. Dinko Smilović, dr. med., radi na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u sklopu kojega predaje Temelje neuroznanosti na Hrvatskom institutu za istraživanje mozga. Radio je na Sveučilištu Johanna Wolfganga Goethea u Frankfurtu, a u središtu njegova znanstvenog istraživanja su hipokampus i osnovni procesi učenja i pamćenja u neuronima. Uz nastavu i istraživanje često drži radionice za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi objašnjavajući misterije našeg mozga na jednostavan i pristupačan način. Organizator je mnogobrojnih kongresa i panela na kojima približava neuroznanost široj populaciji. 

Irena Orlović, MSc magistra znanosti

Novo doba – novi načini komunikacije?

Irena Orlović, MSc magistra znanosti psiho-socijalnog savjetovanja (Universität Graz). Neurolingvistička psihoterapeutkinja certificirana od strane njemačke krovne organizacije za Neurolingvističku psihoterapiju DVNLPt

Osnivačica međunarodne škole “Harfa”. Autorica je nagrađivane web-aplikacije Pametnica, vlasnica i urednica izdavače kuće Harfa putem koje je prethodnih 17 godina proučavala literaturu uglednih svjetskih neuroznanstvenika. Vođena osobnim iskustvom kroz rad na ranoj stimulaciji sa svojom djevojčicom s teškoćama u razvoju neke od tih naslova objavila je i na hrvatskom jeziku pod sloganom “Knjige koje vole djecu” unutar svoje izdavačke kuće.

Dr. sc. Dubravka Miljković, profesor emeritus

Kako (p)ostati pozitivan

Dr. sc. Dubravka Miljković, profesor emeritus, pedagoginja i psihologinja, radila je kao školska psihologinja i pedagoginja u osnovnoj školi, školskom centru i gimnaziji te kao profesorica na Odsjeku za obrazovne znanosti Učiteljskog fakulteta u Zagrebu u sklopu kojega je držala nastavu i na PMF-u, Edukacijsko–rehabilitacijskom i Kineziološkom fakultetu.

(Ko)autorica je 63 knjige, mnogih poglavlja u knjigama, 70-ak znanstvenih te više od 500 znanstveno-popularnih i stručnih članaka. Održala je više od 400 predavanja te mnogo seminara i radionica za različite tvrtke u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je nekoliko nagrada za dostignuća u popularizaciji psihologije, uključujući „Psihologijsku nagradu Zoran Bujas” za psihologijsku knjigu godine.