Mentorski dan

Mentorski dan

10. listopada 2023., 9 do 17h

(Pred)govor – vježbajmo razvoj govora

Julijana Kolundžić

Tijekom predavanja bit će govora o osnovnim informacijama o razvoju dječjeg govora od prvih riječi pa do polaska u školu. Predstavit ćemo igre za razvoj fonološke svijesti, igre za razvoj smislenoga govornog izražavanja, kao i igre za poboljšanje izgovora glasova i proširenja vokabulara. 

Asistent – Zadatci za vrednovanje

Željka Vukušić

Upoznajte novu inovativnu funkcionalnost Asistenta – rubriku Zadatci za vrednovanje. Saznajte kako se njome koristiti i olakšati si proces vrednovanja.

Zašto je pisati važno…

Sandra Vuk

Poticanje pisanja rukom i dalje je ključno u digitalnom dobu zbog dublje veze s aktivnostima mozga, boljeg pamćenja i razumijevanja informacija. Pisanje rukom potiče kreativnost, razvija motoričke vještine te jača emocionalnu vezu s riječima. Integracija poticajnih i kreativnih aktivnosti pisanja rukom obogaćuje učeničko iskustvo, pružajući holistički pristup obrazovanju.

Računanje kroz povijest

Maja Cindrić

Postupci pisanog računa sastavni su dio nastave matematike nižih razreda osnovne škole. Pokazat ćemo kako su se ljudi tijekom povijesti služili različitim algoritmima računanja. Ovi neobični postupci mogu se koristiti kao primjeri u istraživačkoj i problemski orijentiranoj nastavi.

Kreativnost u nastavi prirode i društva

Mirela Kotromanović

Kreativan učitelj shvaća svoj rad kao stalno istraživanje i kreiranje novih pedagoških scenarija s pomoću kojih će učenike motivirati na stvaralaštvo kroz koje će lakše i uspješnije učiti i raditi. U sklopu predavanja prikazat će se nekoliko zanimljivih radionica te kako kroz kreativni izričaj postići najviše prilikom upoznavanja s novim sadržajima u predmetu prirode i društva.

Inovativne i kreativne aktivnosti nastave hrvatskog jezika potaknute održivim razvojem

Marina Arambašić

Na ovom predavanju saznat ćemo imaju li naši učenici vještine koje im omogućuju da se zabave, jesu li dovoljno maštoviti za kreiranje nečeg novog. Prikazat ćemo vam projekte u kojima se potiče stvaralaštvo, kritičko promišljanje i društvena odgovornost te kako nastaje Eko-knjižnica.

Glazbene aktivnosti za razvoj ritma uz upotrebu

udaraljki

Natalija Banov

Ritam je utkan u naš svakodnevni život, nalazimo ga svuda oko nas. Znanstvena istraživanja pokazuju da izloženost glazbenim ritmovima poboljšavaju kognitivne sposobnosti djece, od govora, pamćenja, mišljenja do bolje pokretljivosti, koncentracije itd. Iz tog razloga, važno je provoditi aktivnosti za razvoj ritma što više. Brojne su mogućnosti za to, a uz uporabu udaraljki, ove će aktivnosti učenicima biti još prihvatljivije i zanimljivije. Tijekom predavanja upoznajte neke od njih.

Izazovi u radu učitelja

Olgica Malkoč Vincelj

Postojanje određenog problema u učenju često bude otkriveno tek polaskom djeteta u školu, stoga je uloga učitelja od iznimne važnosti. Učenici s teškoćama prije svega su djeca koja zaslužuju podršku, intervenciju i dostupnost usluga koje su im potrebne kao i razumijevanje okoline, stjecanje prijateljstva i postizanje uspjeha. Kako pomoći djetetu s teškoćama, stvoriti partnerski odnos s roditeljima i vanjskim stručnjacima, odgajati razumijevanje i toleranciju, samo su dio pitanja na koja ćemo odgovoriti ovim predavanjem.

Prijavite se: https://bit.ly/Mentorski-dan-10-10