PN, Prirodoslovlje OŠ

Prirodoslovlje-predstavljanje novog predmeta

27. rujna 2023. u 17 sati

Nastavni predmet Prirodoslovlje novi je nastavni predmet koji se od ove školske godine uvodi u neke hrvatske škole u sklopu eksperimentalnog programa „Osnovna škola kao cjelodnevna škola: uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja”. 

Sudionici webinara upoznat će se s novostima i promjenama koje su nastupile uvođenjem novog eksperimentalnog kurikuluma prema Nacrtu prijedloga eksperimentalnog kurikuluma za Prirodoslovlje, s naglaskom na opis makrokoncepata, elemente vrednovanja, preporuke za usvajanje odgojno-obrazovnih ishoda te povezanosti s međupredmetnim temama i drugim predmetima.

Posebna važnost dat će se primjeni Prirodoznanstvenog pristupa koji je metodološki potrebno primijeniti kod usvajanja svih odgojno-obrazovnih ishoda.

Tijekom webinara predstavit će se i ključni koncepti područja kemije i fizike koja se usvajaju tijekom prva četiri razreda osnovne škole.

Istaknut će se njihova presudna uloga u razvoju temeljnih znanja u  Prirodoslovlju za peti razred, te njihova ključna uloga za razumijevanje i usvajanje koncepata u nastavnim predmetima Kemija i Fizika.

Predavači su:

Damir Bendelja, prof.

Doroteja Domjanović, prof.

Ivana Marić Zerdun, prof.

Webinar će moderirati urednici Melita Povalec i Goran Bukan Breberić.

Prijavite se: https://bit.ly/Prirodoslovlje-PN

Pogledajte snimku