Mentorski dan

Mentorski dan

12. rujna 2023., 9 do 17 sati

Novosti u aplikaciji Asistent

Josipa Blagus 

Aplikacija Asistent u novoj nastavnoj godini nudi nove funkcionalnosti koje će dodatno olakšati pripremu i organizaciju nastave. Kako prilagoditi Asistenta (razred, raspored i sl.) i koje su to nove funkcionalnosti bit će prikazano tijekom predavanja.

Građanski odgoj: Vrijedne ruke

Ana Alujević Grgas

Predavanjem Vrijedne ruke predstavit ćemo radove učenika OŠ Pujanki kroz projekt iz građanskog odgoja. Učenici 2. B razreda OŠ Pujanki iz Splita s učiteljicom Anom Alujević Grgas izložili su probleme koje su uočili u svojoj sredini i ponudili su rješenje problema. Projektom smo kod učenika razvijali građansku svijest te iskazali ljubav prema zavičaju i domovini. Učenici su pridonosili očuvanju prirode i naše tradicije i pokazali kako nastaju ekoproizvodi s mirisom mente.

Što smo vam novog pripremili

Željka Vukušić 

I ove smo vam godine pripremili nove druge obrazovne materijale i naslove koji su dio 5+ paketa. Poslušajte važne informacije o njima. Zasigurno će vam biti velika pomoć u radu.

Matematika PLUS

Anita Dragičević

Dodatna nastava matematike može predstavljati izazov za učenike, ali i biti zabavna. To je moguće s interaktivnim radnim bilježnicama Matematika PLUS od 1. do 4. razreda. Predstavit ćemo vam primjere različitih tipova zadataka (labirinti, piktogrami, magični kvadrati, zadatci prostorne i vizualne percepcije…) i pokazati kako možete planirati i provoditi istraživačku i problemski orijentiranu dodatnu nastavu.

Praktične vještine

Iva Palčić Strčić

Tijekom predavanja predstavit ćemo vam materijale koje smo pripremili za novi predmet Praktične vještine koji je dio eksperimentalnog programa cjelodnevne škole.

Svijet i ja

Bruno Ćurko, Josipa Blagus

Koje se sve teme obrađuju u novom predmetu Svijet i ja? Mogu li se učitelji koji nisu dio eksperimentalnog programa koristiti udžbenikom i radnom bilježnicom? Treba li nam uistinu taj predmet? Na ova i ostala pitanja vezana uz novi predmet Svijet i ja odgovorit će autor i urednica udžbenika.

Prirodoslovlje

Dijana Topljak, Ivana Marić Zerdun

Prirodoslovlje je novi predmet i dio eksperimentalnog programa cjelodnevne škole. Tijekom predavanja upoznajte se s konceptom udžbenika i radne bilježnice s radnim materijalima za 1. razred osnovne škole te saznajte koju smo vam podršku pripremili.

Društvo i zajednica  

Ljiljana Studeni

U predavanju saznajte vrijedne informacije vezane za novi nastavni predmet Društvo i zajednica u 1. razredu osnovne škole. Upoznajte se s udžbenikom i radnom bilježnicom te podrškom koju smo vam pripremili.

Prijavite se: https://bit.ly/Mentorski-dan-12-9